Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Οκτώ πρώην υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ υπέρ της λήθης.

Κατά την περιήγησή μου στα "ταραγμένα" ύδατα του διαδικτύου έπεσα πάνω σε ένα δημοσίευμα του PanARMENIAN Network.Ως γνωστόν στο αμερικάνικό Κογκρέσσο εκκρεμεί μία υπόθεση ψηφίσματος αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας.Φαίνεται πως 3 μέρες πριν,στις 25 Σεπτεμβρίου,οκτώ πρώην ΥΠ.ΕΞ. των Η.Π.Α. έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της Γερουσίας Νάνσυ Πελόζι με την οποία την προτρέπουν να μπλοκάρει το ψήφισμα,πριν να φτάσει καν στην ψηφοφορία,ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα των Η.Π.Α. που κινδυνεύουν να πληγούν ανεπανόρθωτα σε περίπτωση έγκρισης του ψηφίσματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα σημείο της επιστολής που λέει "the passage of the resolution could endanger our national security interests in the region, including our troops in Iraq and Afghanistan, and damage efforts to promote reconciliation between Armenia and Turkey."Δηλ. η υιοθέτηση του ψηφίσματος μπορεί να θέσει τα εθνικά συμφέροντα των Η.Π.Α. στην περιοχή σε κίνδυνο,συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών στρατευμάτων σε Ιράκ και Αφγανιστάν και να βλάψει τις προσπάθειες συμφιλίωσης μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας.

Φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί συμφιλίωση με την Τουρκία είναι η λήθη.Η α-λήθεια (μη λήθη) κατά την κυρίαρχη παγκοσμιοποιητική άποψη δε μπορεί να προσφέρει τίποτε στην υπόθεση της συμφιλίωσης των λαών.Ο Όργουελ τώρα δικαιώνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: