Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Ο "άσωτος υιός" Βούτσης

Το παρακάτω άρθρο είναι από τη σημερινή "Καθημερινή"...


Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη


Του Γιαννη Σουλιωτη

Στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής εκρατείτο και ανακρινόταν έως αργά χθες ο 23χρονος Γιώργος Βούτσης, γιος του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΝ Νίκου Βούτση, ο οποίος συνελήφθη ως ο ένας εκ των δύο δραστών ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε χθες το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας, στου Γκύζη. Εν τω μεταξύ άκαρπες παρέμεναν έως τις βραδινές ώρες, οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, ο οποίος διέφυγε μετά τη ληστεία, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Τα πολεμοφόδια που βρέθηκαν στην κατοχή του 23χρονου, τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, δύο περίστροφα και μία χειροβομβίδα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξεταστεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παρόμοιες ενέργειες κατά το παρελθόν. Tο ίδιο συνέβη και με αντικείμενα που βρέθηκαν, από την αστυνομία, στο σπίτι του 23χρονου στο Κουκάκι. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα της οδού Φράττι βρέθηκαν κουκούλες, γάντια, σφεντόνες και σιδηρολοστοί, που ενδεχομένως ο συλληφθείς να είχε χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος τραπεζών ή άλλων στόχων (όπως δημόσια κτίρια) στο κέντρο της Αθήνας. «Πιστοποιούν τη συμμετοχή του σε άλλες έκνομες ενέργειες» σχολίασαν στην «Κ» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ο 23χρονος ήταν από καιρό γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Προ τριετίας είχε συλληφθεί και καταδικαστεί επειδή σε έλεγχο που του είχε γίνει βρέθηκαν στην κατοχή του βόμβες μολότοφ (του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή), ενώ σύμφωνα με αστυνομικούς είχε αρκετές φορές προσαχθεί στην Ασφάλεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο συλλαλητηρίων, όπως π. χ. συνέβη κατά τις φοιτητικές κινητοποιήσεις της περασμένης άνοιξης. Πληροφορίες πάντως που διέρρευσαν για πιθανή συμμετοχή του στους επονομαζόμενους «ληστές με τα μαύρα», μέλος των οποίων ήταν ο καταδικασθείς Γ. Δημητράκης, αποδεικνύονται αναληθείς. Η ένοπλη ληστεία που οδήγησε στη σύλληψη του Βούτση σημειώθηκε στις 11.45 π.μ. στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γκύζη 34. Ο Βούτσης μαζί με τον συνεργό του εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν όσους ήταν εκεί και άρπαξαν 23.000 ευρώ. Ως μέσο διαφυγής ο 23χρονος χρησιμοποίησε ποδήλατο το οποίο μάλιστα είχε φορτώσει με σακκούλες με ψώνια για να μην κινήσει υποψίες. Περαστικοί ωστόσο που παρατηρούσαν τις κινήσεις τους τον ακολούθησαν και στη διασταύρωση των οδών Μπουκουβάλα και Ραγκαβή ο νεαρός οδηγός φορτηγού κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Στο σημείο έσπευσαν στη συνέχεια ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που προχώρησαν στη σύλληψη του 23χρονου.


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/10/2007_243866


Εδώ λοιπόν ανακύπτουν τα εξής ζητήματα...

α. Σε καμμία περίπτωση βέβαια δε μπορεί να ισχύει η οικογενειακή ευθύνη,όμως όπως προκύπτει από τα γεγονότα και φαίνεται στο παραπάνω άρθρο,ο "άσωτος υιός" ήταν σεσημασμένος,η δράση του γνωστή,είχε προσαχθεί στο παρελθόν,είχε ξανασυλληφθεί και είχε ακόμη καταδικαστεί,πράγμα που σημαίνει ότι αποκλείεται ο πατέρας να μη γνώριζε τη δράση του γιού του όλα αυτά τα χρόνια...αυτό με τη σειρά του δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το αν η πολιτική επιρροή του πατρός έχει χρησιμοποιηθεί παλαιότερα για την προστασία του γιού.

β. Κυρίως στην τετραετία που πέρασε,ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συνειδητά αναγορεύτηκε περίπου σε πολιτικό εκπρόσωπο και προστάτη του χώρου εκείνου που αυτοπροσδιορίζεται σαν "αναρχοαυτόνομοι" και ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει επεισόδια,φθορές περιουσιών,καταστροφές κλπ. Το ερώτημα είναι αν αυτή η πολιτική στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την αντίστοιχη δράση των τέκνων των στελεχών του...




10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλάκα, τι σε κόφτει εσένα για την ληστεία που έκανε ο γιος του βούτση, ή όποιος άλλος; Δική σου ήτανε η τράπεζα ρε καραγκιόζη;

Ανώνυμος είπε...

ετσι ετσι, στηστε τους εγκληματιες στον τοιχο. σ αφηνω τωρα γιατι οπως καθε βραδυ, εχω να βγω με τον πατερα μου να κανουμε περιπολιες γυρω απο τραπεζες για να μη τις καψει κανας αναρχοαυτονομος η κανας δανειοληπτης, αχ μακαρι να υπηρχαν περισσοτεροι σαν εμας.

πάμε βόρεια είπε...

"ρε μαλάκα, τι σε κόφτει εσένα για την ληστεία που έκανε ο γιος του βούτση, ή όποιος άλλος; Δική σου ήτανε η τράπεζα ρε καραγκιόζη;"


Ρε πηδίκουλα...οι "αντιεξουσιαστές" εκτός από το να ληστεύουν τράπεζες,καίνε και αυτοκίνητα του κοσμάκη,σπάνε και βιτρίνες από τα καταστήματα του κοσμάκη,καίνε και μαγαζιά κλπ.Και φυσικά όπως είναι ευρέως γνωστό,ο Σάλας και ο Κωστόπουλος δεν παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους έξω από το ΑΠΘ ή το Πολυτεχνείο...

Ανώνυμος είπε...

ποιανου κοσμακη βρε καημενε, απο τον τραγκα η τον κακαουνακη ενημερωνεσαι; εκτος κι αν δε μπορεις να ξεχωρισεις τι διαφορα εχει μια συγκρουση σε μια διαδηλωση απο ενα ξυλο αναμεσα σε οπαδους ομαδων (οπως το περιστατικο με τα καμμενα αμαξια, καλα το αλλο με τις βιτρινες του κοσμακη το αφηνω ασχολιαστο, οποιος εχει την παραμικρη συνδεση με την πραγματικοτητα γνωριζει πως ολα ατα τα χρονια δεν εχει καταγραφει ουτε ενα σπασμενο "μαγαζακι" σε πορειες η διαδηλωσεις, αντιθετα υπαρχουν τραυματιες και ΝΕΚΡΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ αναρχικοι-αντιεξουσιαστες και αλλοι νεοι διαδηλωτες απο τα οπλα της αστυνομιας πραγμα για το οποιο δε σε βλεπω να κοπτεσαι.. οι αντιεξουσιαστες η αναρχικοι η οπωσηποτε προσδιοριζεται οποιος κατεβαινει στο δρομο για να αντιπαρατεθει μ αυτο το σαπιο κοσμο κι οχι για να ζητιανεψει, αν εχουν καταστρεψει τα τελευταια 30 χρονια 5 αμαξια, οι τραπεζες εχουν κατασχει 500.000 κι αν δεν καταλαβαινεις που βρισκεται η αντιθεση καλυτερα να το βουλωσεις παρα να συκοφαντεις ανθρωπους που αγωνιζονται γιατι ειναι μικρη η πιατσα και γνωριζουμε ο ενας τον αλλον. Ασε αυτη τη δουλεια σε οσους πληρωνονται τουλαχιστον, πρετεντερηδες και λοιπους ρουφιανους, και προσπαθησε να κανεις κατι δημιουργικο στο χρονο που αφιερωνεις εδω μεσα...

λενα

πάμε βόρεια είπε...

"εκτος κι αν δε μπορεις να ξεχωρισεις τι διαφορα εχει μια συγκρουση σε μια διαδηλωση απο ενα ξυλο αναμεσα σε οπαδους ομαδων (οπως το περιστατικο με τα καμμενα αμαξια, καλα το αλλο με τις βιτρινες του κοσμακη το αφηνω ασχολιαστο, οποιος εχει την παραμικρη συνδεση με την πραγματικοτητα γνωριζει πως ολα ατα τα χρονια δεν εχει καταγραφει ουτε ενα σπασμενο "μαγαζακι" σε πορειες η διαδηλωσεις,"




Κοίτα...τις ανοησίες εκεί που σε παίρνει...τα αυτοκίνητα που πήραν φωτιά τις προάλλες έξω από το ΑΠΘ στις 12 το βράδυ,από άτομα που βγήκαν μέσα από το πανεπιστήμιο και ξαναμπήκαν μετά μέσα,σίγουρα δεν τα έκαψαν οι τιφόζι του Π.Α.Ο.Κ.

Όσο για τα καταστήματα,μπορεί να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους που δεν έχουν ιδέα και που έχουν ασθενή μνήμη,αλλά εγώ θυμάμαι ακόμη πάρα πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη το 2003,που έκαψαν ακόμη και φαρμακείο για το όνομα του Θεού σε πορεία...

Γι' αυτό περιορίσου καλύτερα στους μπάφους και άσε το πνεύμα και τις παιδαριώδεις απόπειρες λογοκρισίας,με τις δήθεν συμβουλές για το πως θα αξιοποιώ το χρόνο μου εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

poia logokrisia re karmiri, monos sou ta grafeis monos sou ta diabazeis, ante eimaste ki alloi 10 pou to brikame sta search tou google siga ti mpourda pou 8a xasei i an8wpotis, oso gia ta amaksia sto ap8, nai tiffosi tou paok ta kapsane, auto eidame k egw k i parea mou pou HMASTAN sto ap8 ekeini ti nuxta k auto lene OLOI (apo paidia pou itan mexri k tous idious-mikri pou einai i poli, alla opoios kserei kserei kai oi anarxikoi den einai roufianakia sa merikous na bgainoun kai na lene poios kanei ti...), kai de grafame malakies ap to pc mas, ektos diladi ki an exeis kamia analipsi eu8unis apo anarxiki omada gia ta epeisodia omws arxidia exeis apla se ma8ane sti tv na les ta spane ara anarxikoi 8a einai kai apla to les krumenos sto pc sou, anarwtiemai giati de pas se kamia suneleusi anarxikwn na to peis, ante katakaimene sti 8essaloniki to 2003 ektos apo to farmakeio spastike ki ena periptero auto ksexases na to peis, bebaia katastrafikan kai dekades trapezes, polue8nikes, klp gia ta opoia paradoksws de xuneis kana dakru na goustaroume, alla i8ela na ksera esena an se trexan oi mpatsoi k epaizes me mia profulakisi i kai me ti zwi sou an epeftes sta xeria tous, 8a ka8osoun na deis mipws spasei kamia tzamaria ap ta dekades antikeimena pou feygoun deksia aristera i 8a swzes ton kwlo sou opws einai k to mono pou kseroun na kanoun tupoi san esena. polla logia eisai ki apo drasi tipota, ante spasto esu to amaksi tou sala kai tou kwstopoulou ki as tous anarxikous na kanoun oti kanoune pou to kanoun polu kala kai me olo to kratiko mixanismo kai ta tsirakia tou (san orismenous edw gyrw) na kanoun to mono pou kseroun, na sukofantoun kai na loidwroun..

soviet

Ανώνυμος είπε...

ληστέψανε τη τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα δεν είμαι με κανένα
σου λέω καλά της κάνανε γιατί μας προκαλούσε γεμάτη εκατομμύρια ενώ κ ο Θεός πεινούσε

Ανώνυμος είπε...

"ρε μαλάκα, τι σε κόφτει εσένα για την ληστεία που έκανε ο γιος του βούτση"

Είχε σκοπό να τα μοιράσει στους φτωχούς μήπως; Η αλήθεια είναι ότι έθεσε ανθρώπους σε κίνδυνο αποσκοπώντας στην ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του τομαριού του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ήταν άσχημα αν μερικοί σησημασμένοι του "χώρου" και γνωστοί για το μπλέξιμό τους για την τρομοκρατία εξαφανίζονταν ωραία και αθόρυβα. Απλά δεν θα εμφανίζονταν στην καφετέρια, γιατί δουλειά δεν κάνουν. Δεν θα απαντούσαν στο κινητό. Δεν θα τους έβλεπε κανείς.
2-3 τέτοιες μυστηριώδεις εξαφανίσεις και ταυτόχρονα κατάργηση του "ασύλου" να έβλεπες πόσο ήρεμα και ωραία θα ήταν τα πράγματα. Ο φόβος θα έκανε την καλύτερη δουλειά που δεν μπορεί να την κάνει η αστυνομία.

Ανώνυμος είπε...

Αφού έβλεπε μιάζωή τόν πατέρα του νά "ληστεύει" χτίζοντας αυθαίρετα είπε νά τόν ξεκουράσει σάν καλός γιός.Τώρα ό πατέρας Βούτσης γιατί μοιάζει τόσο μέ γουρούνι στή φάτσα είναι αξιοπερίεργο.