Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Διδακτική αρμενο-τουρκική μονομαχία για την προάσπιση της εθνικής Ιστορίας

Με την παραπάνω φράση τιτλοφορείται ένα εξαιρετικό άρθρο του Μιχαήλ Στυλιανού στην εφημερίδα "Το Παρόν" της 14 Οκτωβρίου 2007 που μπορεί να διαβαστεί ΕΔΩ.Το άρθρο καταλήγει ως εξής... " Εξ ίσου διδακτική, για όσους έχουν την όρεξη να μάθουν, είναι η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η μεθοδικότητα δράσεως της αρμενικής κοινότητας των ΗΠΑ, της οποίας πολυετής αδιάλειπτος αγώνας οδήγησε στην πρώτη νίκη της Τετάρτης. Ο γράφων παρακολουθεί -έμπλεος θαυμασμού ανάμικτου με φθόνο- τη συνεχή κινητοποίηση αυτής της κοινότητος, μέσω του ηλεκτρονικού δελτίου της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής (www.anca.org) και περιπίπτει σε καταθλιπτικές συγκρίσεις.

Συντηρούμενη από συνδρομές Αρμενίων όλων των τάξεων, η οργάνωσή τους έχει δημιουργήσει έναν εκπληκτικό μηχανισμό κινητοποίησης των μελών της κοινότητας σε άμεση, στιγμιαία, παρέμβαση, με τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και διαβήματα αντιπροσωπειών σε βουλευτές και γερουσιαστές της περιφέρειάς τους, με πιεστικά αιτήματα, συγχαρητήρια, δημόσια εγκώμια ή διαμαρτυρίες, ανάλογα με τη στάση τους, επιστολές και άρθρα στον Τύπο και ψηφοδοσία πειθαρχημένη στη δεοντολογία του κοινού εθνικού στόχου.

Στο ίδιο κριτήριο υπακούει και η χρηματοδότηση από τα εύπορα μέλη της κοινότητας της προεκλογικής εκστρατείας βουλευτών και γερουσιαστών, συμπαθώς διακείμενων προς την αρμενικήν υπόθεση.

Μετά πολυετή αγώνα κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο πολιτικής σκοπιμότητας του ισχυρού στο Κογκρέσο εβραϊκού λόμπι, κινώντας μιαν ηθικήν εξέγερση εβραϊκών συνειδήσεων κατά αυτής της απαράδεκτης διάκρισης ανάμεσα στην παγκόσμια καταδικασμένη εβραϊκή και την παρασιωπημένη αρμενική γενοκτονία.

Η αρμενική κοινότητα της Αμερικής είναι μικρότερη της ελληνικής (400.000 έναντι 1.300.000) και δεν διαθέτει μεγιστάνες χρηματοδότες προεδρικών υποψηφίων και την υποτιθέμενη πολιτική επιρροή του ελληνικού στοιχείου. Δεν έχει πίσω της κανένα Συμβούλιο Αποδήμου Αρμενισμού, γιατί η Αρμενία είναι πολύ φτωχή για τέτοια πολυτελή συνέδρια αερολογίας. Έχει όμως, φαίνεται, τη βούληση επιβίωσης της φυλής."


Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ζηλεύω τους Αρμένιους!Εκεί που αυτοί έχουν εξαιρετική εθνική ομοψυχία,ξεκάθαρο εθνικό στόχο,διακριτή εθνική αυτοσυνειδησία εμείς δυστυχώς έχουμε τη δράκα της Ρεπούση,Κουλούρη,Λιάκου,Φραγκουδάκη και λοιπών που φέρονται σαν δεκανίκια του νεο-Οθωμανισμού που προωθείται στα Βαλκάνια!Κάτι τέτοιες συγκρίσεις αποβαίνουν καταλυτικές και μόνο θλίψη για το παρόν και το μέλλον μας προκαλούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια: