Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Πασοκικά (love is in the air)

Οι διάλογοι από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που διέρρευσαν στον Τύπο,είναι απόλυτα ενδεικτικοί του κλίματος στις τάξεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του μεγέθους των προσωπικών και όχι τόσο πολιτικών διαφορών που έχουν τα διάφορα στελέχη μεταξύ τους...

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε το λόγο από τον Πάρι Κουκουλόπουλο,ο Παναγιωτακόπουλος και η Βάσω Παπανδρέου ζήτησαν το λόγο από το Βαγγέλη Βενιζέλο,ο Πολυζωγόπουλος κατηγόρησε το Βενιζέλο ότι "γυρνάει δεξιά κι αριστερά λέγοντας τον Πρόεδρο ανίκανο" για να ανταπαντήσει ο Μπένυ ότι "αυτό είναι πολιτική κριτική" σημειώνοντας πως και η πλευρά Παπανδρέου "έχει υβριστές όπως ο Τζουμάκας και ο Παπουτσής".

Ο Πάγκαλος ρώτησε το Μπένυ "αν γίνεται έστω και για ένα λεπτό να μη μιλάει για τον εαυτό του",ο τριτοπολίτης Πέτρος Ευθυμίου "τα έχωσε" και στον Πρόεδρο και στον "ιζνογκούντ" Μπένυ για τις διαρροές που φέρουν τους τριτοπολίτες να διαπραγματεύονται οφίτσια και με τους δύο υποψηφίους καταλήγοντας με τη φράση "σας παρακαλώ να μην ξαναδώ τέτοιες διαρροές γιατί θα απαντήσω στο ανάλογο ύφος".

Αυτή όμως που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν η Τόνια Αντωνίου όταν μίλησε "για ιδεολογικό φασισμό και τραμπουκισμό στυλ Ρέλου από τη Χαριλάου Τρικούπη,που κάνει φράξιες και πολώνει το κλίμα" για να απαντήσουν οι Πάγκαλος,Αθανασάκης,Παπουτσής "κοίτα ποιός μιλάει" και να συμπληρώσουν μετά ο μεν Πάγκαλος "όταν ήσουν γραμματέας (μάλλον της νεολαίας) είχες απειλήσει το Σημίτη ότι θα κάψεις το συνέδριο αν ερχόμουν",ο Αθανασάκης "πρώτα έβγαιναν τα αποτελέσματα και μετά έμπαιναν τα ψηφοδέλτια στις κάλπες" ο δε Παπουτσής "είχαν εξαφανιστεί οι μπανάνες γιατί τις είχαν φάει οι μαϊμούδες".

Εμένα πάντως όλα αυτά μου θύμισαν εκείνη την κλασική ατάκα του Ηλιόπουλου από το "Στρίβειν δια του αρραβώνος" αν θυμάμαι καλά... "είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα".Και φυσικά απορώ αν είναι πλέον δυνατόν να συνυπάρξουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι,που είναι φανερό πλέον ότι με δυσκολία αντέχει ο ένας τον άλλον,κάτω από την ίδια στέγη από τις 12 Νοεμβρίου και μετά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

""Και φυσικά απορώ αν είναι πλέον δυνατόν να συνυπάρξουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι,που είναι φανερό πλέον ότι με δυσκολία αντέχει ο ένας τον άλλον,κάτω από την ίδια στέγη από τις 12 Νοεμβρίου και μετά""


Η εξουσία ενώνει ... ακόμα και ο βουλευτικός μισθός, βάλε και ολίγων από βουλευτικά προνόμια και έτοιμη η συνταγή.